prirodni melem ožiljci strije

Ožiljci i strije

Ožiljak predstavlja fibrozno tkivo koje zamenjuje normalno nakon povrede. Stvaranje ožiljaka predstavlja normalan biološki proces popravljanja kako kože, tako i drugih organa i tkiva u organizmu.

Ožiljno tkivo se, kao i tkivo koje koje zamenjuje,sastoji od kolagena, s tim što se vlakna ovog proteina drugačije raspoređuju nego kod normalnog tkiva, što rezultira promenjenim svojstvima novoformiranog tkiva: ožiljci na koži su manje otporni prema UV zracima, a znojne žlezde i dlake ne mogu da se formiraju u ožiljnom tkivu.

Strije predstavljaju vrstu ožiljaka na koži sa promenjenom bojom. Vremenom mogu da izblede, ali ne i da nestanu potpuno. Uzrok strija je cepanje dermisa usled širenja kože. Obično se javljaju u trudnoći, i to u trećem trimestru,prilikom naglog dobijanja na težini ili zbog naglog gubitka težine. Mogu biti i posledica hormonalnih promena u pubertetu, trudnoći, prilikom supstitucione hormonalne terapije ili kao posledica bavljenja bodibildingom.

Javljaju se uglavnom na stomaku, ali i na grudima, butinama i kukovima.

Melem za tretman ožiljaka i strija Radionice melema Biljna sinergija u svom sastavu sadrži: eterično ulje lavande, eterično ulje tamjana, eterično ulje geranijuma, nerafinisani shea buter, kokosovo ulje, ulje šipurka, ulje nevena, pčelinji vosak, ulje pšeničnih klica ili vitamin E(za osobe preosetljive na gluten).

Detaljnije…

Kombinacijom ovih eteričnih i biljnih ulja postigli smo sinergiju njihovih dejstava i dobili potpuno prirodan melem koji pomaže u otklanjanju ožiljaka i strija bez neželjenih dejstava.

Upotreba melema za tretman ožiljaka i strija: melem nanositi u tankom sloju 2-3 puta dnevno u kontinuitetu više meseci.

Ne postoje neželjena dejstva na primenu melema.

Ne postoje kontraindikacije za primenu melema.

Za trudnice i decu mlađu od 6 godina konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Osobe preosetljive na na neki od sastojaka ne bi trebalo da koriste melem za tretman ožiljaka i strija.

Melem za tretman ožiljaka i strija možete kupiti ovde

Scroll to Top
Pozovi